Gustavianum

Sportlov på Gustavianum

Molnverkstad i Valvet med spännande experiment och pyssel om väder och moln. Vad är ett moln, hur ser molnfamiljer ut och kan jag bli en molnfångare? Meteorologistudenter från Uppsala universitet lär dig mer om hur olika väder uppstår och hur vi kan undersöka väderfenomen. Aktiviteter på svenska och engelska.

22, 24 och 25 februari  klockan 13–16
Fritt inträde för barn upp tom 18 år
 

Tema Moln

En temadag om moln och konsten att mäta moln. Kom och hör forskare berätta om hur molnforskningen har utvecklats från 1800-talet fram till idag. Hur klassificeras moln och hur många molntyper finns det? Föreläsningar på svenska, och visningar av utställningen Att mäta moln på svenska och engelska. Molnverkstad i Valvet för alla stora och små besökare. Se hela programmet här.

24 februari klockan 12–16
Fritt inträde

Öppet hus i samlingarna

För fjärde året i rad öppnar  Gustavianum och Evolutionsmuseet dörrarna till sina samlingsarkiv i kvarteret Lagerträdet. Under dagen anordnas guidade visningar i arkiven på svenska och engelska.  Föranmälan krävs till visningarna. Reservera din plats genom att mejla oss på info@em.uu.se

25 mars klockan 12–16
Fritt inträde
Paleontologen, Norbyvägen 22

Påskmysteriet

Mitt i påskfirandet bryter sig någon eller något in på museet. Spåren förbryllar och en historia mellan myt och vetenskap uppdagas. Unga detektiver välkomnas att hjälpa till och lösa fallet. Detektiv-jakten är på svenska, men i Valvet pågår under hela påskveckan pyssel med instruktioner på svenska och engelska.

5, 6, 7 och 8 april klockan 12–14
Fritt inträde för barn tom 18 år 

I´m Singing in the Brain

Konsert och kåseri om hjärnan med Ulf Johansson Werre Trio. Ulf Johansson Werre är musikalisk ledare för Uppsala University Jazz Orchestra och 2017 utnämndes han till  hedersdoktor vid Uppsala universitets medicinska fakultet Biljetter via  Gustavianums butik.

11 april klockan 19
Inträde

Tillfällig utställning

En fotoutställning om några av de omfattande utgrävningar som Uppsala universitet har ansvarat för i två intressanta kulturhistoriska områden.

Från 14 april och tillsvidare

Visningar i Gustavianum

Under maj månad tar Gustavianums studentguider med besökare på öppna visningar med nya teman varje lördag och söndag. Kom och hör spännande berättelser ur universitetets historia, se unika föremål och lär dig mer om nutida studenttraditioner.

5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 och 27 maj.
Klockan 13 visning på engelska,
klockan 15 visning på svenska
Museibiljett krävs

Museinatten

Uppsalas museer slår upp
sina portar för en gemensam programkväll. I Gustavianum skapar studentguiderna spännande möten från det förflutna. Guidade visningar på svenska och engelska varje hel timme.

2 juni klockan 20 – 00
Fritt inträde