Gustavianum

Välkommen till Gustavianum

Hyr lokal

Mitt i Uppsala, granne med domkyrkan, ligger Gustavianum. Det är Uppsala universitets äldsta bevarade byggnad. Gustavianum är en resurs för Uppsala universitet och här har möten, disputationer och föreläsningar varit en naturlig del av verksamheten sedan 1600-talet. Under museets ordinarie öppettider har våra mötesdeltagare alltid tillgång till samtliga utställningar. När det är dags att sträcka på benen kan du därför bekanta dig med såväl arkeologiska fynd från Egypten som studentanteckningar från 1400-talet.

Tyvärr tar vi inte emot bokningar som avser måndagar då Gustavianum är stängt.

Auditoriet

Möteslokalerna ligger en trappa upp i Gustavianum. Auditoriet rymmer 75 personer och intill finns två rum för paus och mingel. I det mindre rummet finns dessutom möjlighet till möten för upp till åtta personer. Auditoriet är utrustat med AV-teknik och wi-fi (UpUnet-S, Eduroam) finns i samtliga möteslokaler. Pga Uppsala universitets policy kan vi inte erbjuda ett öppet nätverk. Observera att gästinloggningar för externa gäster måste tillhandahållas av den bokande institutionen. Från fönstren har du utsikt över både domkyrkan och Universitetshuset.

Disputationer

I Gustavianum har det hållits disputationer sedan 1600-talet. Många väljer att fortsätta den traditionen. I lokalerna finns möjligheter att genomföra en disputation, låta betygsnämnden sammanträda och bjuda på förfriskningar.

Hyra hela Gustavianum

Gustavianum går att hyra i sin helhet efter ordinarie öppettid. Vi har fyra våningar med utställningar inklusive den anatomiska teatern. När ni hyr hela Gustavianum kan ni i trapphallen duka upp mat och dryck. Museets studentguider berättar gärna om universitets historia och om Gustavianums fantastiska samlingar. Hela huset har plats för 400 personer.

Mat och dryck

I samband med disputationer och möten går det bra att boka enklare förtäring och dryck. Servering sker i korridoren mellan de två mingelrummen där förtäring och dryck sedan intas. Triller Mat & Bröd och Cajsas Kök har ansvar för all catering i de kulturhistoriskt vackra men känsliga miljöerna vid Uppsala universitet. Kontakt med cateringfirmorna ansvarar mötesarrangören själv för. Det är inte tillåtet att ordna med förtäring och dryck i Gustavianums lokaler på egen hand eller via annan cateringfirma än nedanstående.

www.trillermat.se, e-post: info@trillermat.se
www.cajsas-kok.se/catering/, e-post: info@cajsas-kok.se

Visningar och rundturer i Gustavianum

Varför inte förena nytta med nöje? I samband med ett möte eller en disputation går det bra att beställa en rundvandring i Gustavianum. Våra pedagoger och studentguider visar gärna runt större och mindre sällskap i museet. Kontakta oss för mer information. Läs om våra utställningar: www.gustavianum.uu.se/utstallningar/

Bokning möten, föreläsningar och disputationer

För vidare information, offertförfrågan eller bokning är du välkommen att kontakta oss via e-post: bokning@gustavianum.uu.se

Vi hyr inte ut Gustavianum för externa publika evenemang utan endast för konferenser och möten inom Uppsala universitet.

Bokning konferenser

Det går även att anordna konferenser i Gustavianum. Konferenser anordnas i samarbete med Akademikonferens. För vidare information, offertförfrågan eller bokning, är du välkommen att kontakta oss via e-post: bokning@gustavianum.uu.se