Boka gruppbesök

På den här sidan hittar du information om du är intresserad av att besöka museet med en grupp eller vill boka en guidad visning.

Guidade Visningar

Boka en guidad visning i Sveriges största universitetsmuseum. I Gustavianum ryms Europas tredje äldsta anatomiska teater, världens enda komplett bevarade konstskåp tillsammans med vikingatida svärd, egyptiska mumier och Celsius egen termometer.

Våra guider är studenter vid Uppsala universitet och de studerar allt från keltiska språk till medicin. Hör dem berätta om kvinnliga pionjärer, studentliv då och nu och vetenskapliga upptäckter. Museet har ett brett utbud av visningar för olika typer av grupper. Vi anpassar oss gärna efter dina behov i den mån vi kan.

I en ordinarie visning ligger fokus på universitets historia, det Augsburgska konstskåpet samt den anatomiska teatern. Såvida det inte finns någon tidigare överenskommelse erbjuds en ordinarie visning. En visning pågår normalt i 45 minuter till 1 timme.Tyvärr tar vi inte emot bokningar som avser måndagar då Gustavianum är stängt.

Priser

Vardagar under museets öppettider                600 kronor samt entré per person
Helg under museets öppettider                       900 kronor samt entré per person
Utöver museets ordinarie öppettider               1500 kronor samt entré per person

Det går bra att betala med rekvisition/voucher om organisationsnummer/VAT no. framgår.

Boka en guidad visning

Är ni intresserade av att boka en guidad visning kan ni använda er av vårt bokningsformulär eller mejla oss på bokning@gustavianum.uu.se. Vi tar endast emot bokningsförfrågningar via bokningsformulär eller på mejl.

gruppbesök

För att göra ert och andra gruppers besök så bra som möjligt vill vi att ni bokar ert besök på förhand senast en vecka i förväg även om gruppen endast vill gå runt i museet på egen hand eller om ni besöker oss med egen guide.

Skolvisningar

Tisdag - fredag kl 09.00 - 16:00: 400 kronor per klass.

En visning pågår normalt i 45 minuter till 1 timme. Samtliga priser gäller även vid besök utan guide. Besöket måste bokas senast en vecka i förväg. Avbeställning måste ske senast 48 timmar före aviserat besök, i annat fall debiteras visningsarvodet. Tyvärr tar vi inte emot bokningar som avser måndagar då Gustavianum är stängt.

Vill ni veta mer om våra olika visningar och museilektioner som vi erbjuder för skolor så finner ni mer information här.

Samma pris, oavsett med eller utan guide, gäller för alla skolformer så som förskola, grundskola, gymnasieskola, SFI etc. Vuxenutbildningar, folkhögskolor, komvux och högskolor betalar ordinarie visningspris.

Avbokning

Avbeställning av guidad visning måste ske senast 48 timmar före aviserat besök, i annat fall debiteras visningsarvodet.