Hyra lokal på Gustavianum

Hyr lokal

Mitt i Uppsala, granne med domkyrkan, ligger Gustavianum. Det är Uppsala universitets äldsta bevarade byggnad. Gustavianum är en resurs för Uppsala universitet och här har möten, disputationer och föreläsningar varit en naturlig del av verksamheten sedan 1600-talet. Under museets ordinarie öppettider har våra mötesdeltagare alltid tillgång till samtliga utställningar. När det är dags att sträcka på benen kan du därför bekanta dig med såväl arkeologiska fynd från Egypten som studentanteckningar från 1400-talet.

AuditorIUM MINUS OCH TILLHÖRANDE LOKALER

På grund av förberedelser inför en renovering kommer Auditorium Minus inte hyras ut från och med 1 januari 2019..

Hyra hela Gustavianum

Gustavianum går att hyra i sin helhet efter ordinarie öppettid. Vi har fyra våningar med utställningar inklusive den anatomiska teatern. När ni hyr hela Gustavianum kan ni i trapphallen duka upp mat och dryck. Museets studentguider berättar gärna om universitets historia och om Gustavianums fantastiska samlingar. Hela huset har plats för 400 personer.

BOKA LOKAL

Disputationer

I Gustavianum har det hållits disputationer sedan 1600-talet. Många väljer att fortsätta den traditionen. I lokalerna finns möjligheter att genomföra en disputation, låta betygsnämnden sammanträda och bjuda på förfriskningar.

Möten, föreläsningar och konferenser

Tyvärr tar vi inte emot bokningar som avser måndagar då Gustavianum är stängt. Vi hyr inte ut Gustavianum för externa publika evenemang utan endast för föreläsningar, disputationer och möten inom Uppsala universitet.

Det går även att anordna konferenser i Gustavianum. Konferenser anordnas i samarbete med Akademikonferens. För vidare information, offertförfrågan eller bokning, är du välkommen att kontakta oss via e-post: bokning@gustavianum.uu.se. Vi tar endast emot bokningsförfrågningar via bokningsformulär eller på mejl.

Tillgång till lokalerna

Lokalerna är tillgängliga endast under den tid de har bokats. Vid leverans och uppdukning av catering eller mingel efter evenemanget måste detta alltid göras inom tiden för er bokning. Vi debiterar per påbörjad timme vilket innebär att om kund nyttjar lokalen utöver bokade tider debiteras kunden ytterligare.

Avbokning

Vid avbokning 15-30 dagar före bokat datum debiteras halva lokalhyran. Vid avbokning 0-14 dagar före bokat datum debiteras hela lokalhyran.

Mat och dryck

I samband med disputationer och möten går det bra att boka enklare förtäring och dryck. Servering sker i korridoren och kan förtäras i någon av de två mingelrummen. All dryck och förtäring i våra lokaler ska beställas genom cateringfirmorna Triller Mat & Bröd eller Cajsas kök. Kontakt med cateringfirmorna ansvarar mötesarrangören själv för. Observera att det inte är tillåtet att ordna med förtäring/dryck i museets lokaler på egen hand eller via annan cateringfirma än de nedanstående.

Triller Mat & Bröd:
http://www.trillermat.se/
Tel: 018-42 18 00
E-post: info@trillermat.se

Cajsas kök:
http://cajsas-kok.se/catering/
Tel: 018-130 190
E-post: info@cajsas-kok.se

Förtäring får endast ske på överenskommen plats i huset. På grund av kulturhistoriskt känsliga miljöer finns vissa begränsningar för vad som kan förtäras i lokalerna. Rött vin och andra drycker som kan fläcka ner golven får ej serveras i huset.

Visningar och rundturer i Gustavianum

Varför inte förena nytta med nöje? I samband med ett möte eller en disputation går det bra att beställa en guidad tur i Gustavianum. Våra pedagoger och studentguider visar gärna runt större och mindre sällskap i museet. Mer information om våra utställningar finner du här.

En guidad tur måste bokas senast en vecka i förväg. Avbeställning bör ske senast 24 timmar före aviserat besök, i annat fall debiteras visningsarvodet. 

Är ni intresserade av att boka en guidad visning kan ni använda er av vårt bokningsformulär eller mejla oss på bokning@gustavianum.uu.se. Vi tar endast emot bokningsförfrågningar via bokningsformulär eller på mejl.