Livet och döden – höstlovspyssel

  • Datum:
  • Plats: Evolutionsmuseet Evolutionsmuseet Zoologi, Villavägen 9
  • Webbsida
  • Arrangör: Evolutionsmuseet, Gustavianum, Uppsala linneanska trädgårdar
  • Kontaktperson: Annika Vinnersten
  • Kulturevenemang, Familjeaktivitet

Vad är egentligen liv? Och vad händer när djur, människor och växter dör? Vilka växter är dödligt giftiga? I det gamla Egypten mumifierade man de döda. Varför? Och kan de döda bli levande igen? Skapa av vackra fröer. Pyssla ett skelett eller en mumie. Lär dig mer om livet och döden tillsammans med Uppsala universitets museer! För barn 5-12 år. Avgift 30 kr/barn. Obligatoriskt förköp.

Välkommen till Evolutionsmuseet Zoologi under höstlovet. Vi pratar och pysslar kring temat Döden varje dag. Det finns tre pysselstationer och om du inte hinner med alla får du med dig en pysselpåse hem. Till ett av pysslen behöver du en 0,5 liters PET-flaska. Den måste du ta med dig själv.

Varje pysselpass är en timme långt och det finns fyra bokningsbara tider per dag, kl. 12, 13, 14 och 15. Begränsat antal platser. 

För att delta måste du köpa biljett i förväg via https://linneanska.biljetto.com eller i kassan i Tropiska växthuset (öppet lördagar och söndagar kl. 12–15, samt vardagar kl. 11–16 under höstlovet). I mån av plats kan du även köpa biljett i dörren. Då ska betalningen göras via Swish.

 

Foto på den vita fasaden på Evolutionsmuseet. Bilden är tagen en solig höstdag med gula björklöv och klarröda blad på vildvin i förgrunden.